SUVEHOIDIS | Basiilikupesto piparmündiga
Ragne Värk, 28. august 2024
Lihtne ja kiire võimalus valmistada aiarohelisest mõnusalt õhetavat kastet.
Valmistamise aeg
5–7 minutit
Kogus
1 portsjon
- kimpu rohelist basiilikut
- peotäit piparmündilehti
- 2 küüslauguküünt
- 3 sl peenelt riivitud parmesani
- 2 sl seedermänniseemneid
- u 100 ml õli ( rapsi- ja oliiviõli pooleks)
- vajadusel maitsestamiseks pisut sidrunist pressitud mahla
- soola
Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel timmi maitseid ja tekstuuri juustu, soola, sidrunimahla või õliga. Tõsta segu purki.
Kaua säilib: Kahjuks ei sobi isetehtud pesto pikemaks säilitamiseks, külmkapis hoides tarvita ära umbes viie päeva jooksul. Sügavkülmas säilib värskena umbes pool aastat.