SUVEHOIDIS | Basiilikupesto piparmündiga

Ragne Värk, 28. august 2024

Lihtne ja kiire võimalus valmistada aiarohelisest mõnusalt õhetavat kastet.

Valmistamise aeg
5–7 minutit
Kogus
1 portsjon
  1. kimpu rohelist basiilikut
  2. peotäit piparmündilehti
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 3 sl peenelt riivitud parmesani
  5. 2 sl seedermänniseemneid
  6. u 100 ml õli ( rapsi- ja oliiviõli pooleks)
  7. vajadusel maitsestamiseks pisut sidrunist pressitud mahla
  8. soola
  1. Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel timmi maitseid ja tekstuuri juustu, soola, sidrunimahla või õliga. Tõsta segu purki.

Kaua säilib: Kahjuks ei sobi isetehtud pesto pikemaks säilitamiseks, külmkapis hoides tarvita ära umbes viie päeva jooksul. Sügavkülmas säilib värskena umbes pool aastat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?