SUVEHOIDIS | Juustumoos ehk ploomimoos amaretto ja sarapuupähklitega

Ragne Värk, 7. august 2024

Tummine, täidlane ja pungil põnevatest maitsetest – just selline on ploomimoos, mida on rikastatud hoidisele mandlist mekki lisava amaretto’ga. Kui pistad moosi pisematesse purkidesse, on see sõbrale lemmikjuustuga täiendatult suurepärane kingitus.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 1 kg ploome
  2. väike sorts vett
  3. 1 kaneelipulk
  4. 200 g fariinsuhkrut
  5. 50 g kooreta sarapuupähkleid
  6. 3-4 sl amaretto’t
  1. Eemalda ploomidelt kivid ja tõsta poolitatud viljad potti. Lisa sorts vett ja kaneelipulk ning lase segul keema tõusta. Kuumuta madalal kuumusel ploomide pehmenemiseni. Lisa segades fariinsuhkur (kui ploomid on väga hapud, lisa seda vajadusel rohkem). Kuumuta, kuni saavutad ühtlase massi, milles on näha veel ka ploomipoolikuid.

  2. Rösti pähklid kuival kuumal pannil ja haki need peeneks. Lisa pähklid moosile. Kõige viimasena sega juurde amaretto.

  3. Kuumuta veel kord läbi, maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis kohe purkidesse.

Kaua säilib: See ehe moos säilib ilusti üle talve. Hoia kindlasti jahedas, veel parem külmkapis.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?