MAAILMA KÖÖK. ROOTSI | Suvine kooretarretis marjakastmega

Ragne Värk, 7. august 2024

Pisut nostalgiline magustoit, mida on rikastatud suvemarjadest valmistatud kastmega. Ideaalne maius koogi asemel.

Valmistamise aeg
35 minutit + tarretumisaeg
Kogus
8 portsjonit
  1. 4 želatiinilehte
  2. 1 l külma vett
  3. 4 dl rõõska koort (35%)
  4. 1,5 dl suhkrut
  5. 2 dl Kreeka jogurtit
  6. 2 dl hapukoort
  7. 2 tl vanillisuhkrut
Kaste:
  1. 2 dl vaarikaid või mustikaid
  2. 0,5 tl vett
  3. ca 4 sl suhkrut (oleneb marjade hapukusest)
  4. 2 tl maisitärklist
  5. 2 tl vett
Serveerimiseks:
  1. erinevaid marju
  1. Pane želatiinilehed külma vette umbes 10 minutiks paisuma. Kuumuta koort potis koos suhkruga viimase sulamiseni. Kui suhkur on sulanud, kuumuta kooresegu keemiseni ja tõsta siis tulelt. Pressi želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta need kuuma kooresegusse, sega, kuni želatiin on lahustunud. Sega omavahel Kreeka jogurt, hapukoor ja vanillisuhkur. Vala jogurtisegule pidevalt vispeldades juurde kooresegu. Sega ühtlaseks.

  2. Otsi välja 8 sobivat anumat (erinevad pokaalid, tassid, purgid) ja vala valmis segu nendesse. Lase toatemperatuuril pisut jahtuda ja tõsta siis külmkappi tarretuma.

  3. Kastme valmistamiseks pane marjad ja vesi potti ning kuumuta keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni marjad purunevad. Vajadusel lisa vett. Sega omavahel tärklis ja vesi ning nirista kuuma marjasegusse seda pidevalt kastme paksenemiseni segades. Lisa vajadusel suhkrut. Tõsta kaste tulelt ja lase sel jahtuda.

  4. Kui magustoidud külmkapis on juba tahenenud, vala kaste tarretistele. Kaunista vahetult enne serveerimist.

  5. Kerge ja maitsev!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?