SUVEHOIDIS | Sõstra-vaarikamoos
Ragne Värk, 17. juuli 2024
See hoidis lubab igati nutikalt sõstraid ära kasutada. Lõpptulemuseks jääb mõnusalt vaarikane keedis kerge hapuka lisandiga.
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 300 g punaseid sõstraid
- 300 g vaarikaid
- u 250 g suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti (või 2 tl vanillisuhkrut)
- 1 kaneelipulk
Pane marjad potti, suru kergelt lusikaga katki ja kuumuta, kuni segu podisema hakkab. Lisa suhkur, vanilliekstrakt, kaneelipulk ja hoia keskmisel tulel seni, kuni keedis on ühtlane. Tõsta puhastatud purkidesse kohe kuumalt ja kaaneta.
Kaua säilib: Külmkapis vähemalt kuus kuud.