MAAILMA KÖÖK. NORRA | Piima-hapukoorepuding suvemarjadega
Ragne Värk, 17. juuli 2024
Magus puding sarnaneb meile teada tuntud piimakisselliga. Serveerimisviis on küll pisut teine, sest magustoidule kuhjatakse sulavõid, kaneeli ja suhkrut.
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 500 ml täispiima
- 400 g hapukoort
- 120 g nisujahu
- 3–5 sl suhkrut
- 0,5 tl soola
Peale:
- sulatatud võid
- kaneeli
- suhkrut
- marju
Lase piimal ja hapukoorel potis keema tõusta. Vähenda kuumust keskmiseni. Lisa omavahel segatud kuivained. Vispelda pidevalt, et segu tükki ei tõmbuks.
Hoia madalal kuumusel umbes 20 minutit, kuni see pakseneb ja toon muutub kollakamaks. Sega kindlasti vahepeal korralikult, et vältida põhja kõrbemist. Maitsesta ning jaota kaussidesse. Nirista igale magustoidule umbes 2 sl sulatatud võid ning raputa peale veidi kaneeli ja suhkrut. Pressi kahvliga kergelt osa marju koos suhkruga katki ja lisa pudrule. Kaunistamiseks kasuta veel värskeid marju.
Lihtne valmistada!