MAAILMA KÖÖK. INGLISMAA | Imeline sidrunikreem sidrunikausis
See kreem üllatab sööjaid lihtsuse, kreemja tekstuuri ja hõrgu maitsega. Maiuse valmistamine ei nõua keerulisi tehnikaid, kuid lõpptulemus pakub kuhjaga maitseelamusi.
- 3 dl rõõska koort (35%)
- 100 g suhkrut
- 1 sl sidruni riivitud koort
- 35 ml sidrunist pressitud mahla
- 6 sidrunit (kaussideks)
Pane koor ja suhkur potti ning kuumuta segades keemiseni. Sega suhkru lahustumiseni. Vahepeal valmista ette magustoidutopsid. Selleks lõika sidrun pikuti pooleks ning uurista noa ja lusika abil sisu välja. Pressi sidruni viljalihast välja 35 ml mahla magustoidu jaoks. Tõsta valminud sidrunitopsid alusele.
Kui potis on suhkur koore sisse sulanud, sega juurde sidrunimahl ja -koor. Kuumuta mõned minutid ja tõsta pott tulelt. Lase jahtuda 15 minutit ja vala kreem seejärel sidrunikaussidesse. Lase veel jahtuda umbes kolmveerand tundi ja tõsta siis magustoidud külmkappi. Lase taheneda ja maitsestuda üleöö. Kaunista ja serveeri.