MAAILMA KÖÖK | Korea. Nuudlid tšilli- ja oapastaga
Pealtnäha lihtne toit jätab mulje, nagu oleks valmistamisele kulunud mitmeid tunde. Pisut teistmoodi nuudliroas tõstab kõik suurepärased maitsed esile hapukasmagus kaste.
- 180 g (1 pk) riisinuudleid
- 1 paprikat
- 250 g värsket kapsast
- 1 porgandit
- 3 küüslauguküünt
- 1 sl gochujang-tšilli- ja oapastat
- 3 sl hoisin-kastet
- 3 sl sojakastet
- 3 sl laimist pressitud mahla
- 2 sl seesamiõli
- 1 sl pruuni suhkrut
- rohelist sibulat
- seesamiseemneid
Lihata
Valmista ette riisinuudlid. Kokku kleepumise vältimiseks on kaval nipp. Pane nuudlid pooleks tunniks likku külma vette. Siis tõsta kolmeks minutiks äsja keedetud kuuma vette. Pane jälle kiirelt külma vette ja nõruta. Nii saadki ideaalsed nuudlid. Neid pole vaja keeta, sest kipuvad üleliia pehmenema.
Lõika puhastatud köögiviljad peeneteks ribadeks. Kuumuta suuremal pannil pisut õli ja pane need küpsema. Kuumuta, kuni kapsas on pehme.
Kastmeks haki küüslauguküüned peeneks ja sega kokku kõik kastmeained. Kui kapsas on pehme, lisa kaste ja riisinuudlid. Sega ja maitsesta lõplikult. Serveerides raputa peale hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.