MAAILMA KÖÖK | Korea. Nuudlid tšilli- ja oapastaga

Ragne Värk, 3. aprill 2024

Pealtnäha lihtne toit jätab mulje, nagu oleks valmistamisele kulunud mitmeid tunde. Pisut teistmoodi nuudliroas tõstab kõik suurepärased maitsed esile hapukasmagus kaste.

Valmistamise aeg
20 minutit + 35 minutit riisinuudlite valmistamiseks
Kogus
3 portsjonit
  1. 180 g (1 pk) riisinuudleid
  2. 1 paprikat
  3. 250 g värsket kapsast
  4. 1 porgandit
Kaste:
  1. 3 küüslauguküünt
  2. 1 sl gochujang-tšilli- ja oapastat
  3. 3 sl hoisin-kastet
  4. 3 sl sojakastet
  5. 3 sl laimist pressitud mahla
  6. 2 sl seesamiõli
  7. 1 sl pruuni suhkrut
Peale:
  1. rohelist sibulat
  2. seesamiseemneid
  1. Lihata

  2. Valmista ette riisinuudlid. Kokku kleepumise vältimiseks on kaval nipp. Pane nuudlid pooleks tunniks likku külma vette. Siis tõsta kolmeks minutiks äsja keedetud kuuma vette. Pane jälle kiirelt külma vette ja nõruta. Nii saadki ideaalsed nuudlid. Neid pole vaja keeta, sest kipuvad üleliia pehmenema.

  3. Lõika puhastatud köögiviljad peeneteks ribadeks. Kuumuta suuremal pannil pisut õli ja pane need küpsema. Kuumuta, kuni kapsas on pehme.

  4. Kastmeks haki küüslauguküüned peeneks ja sega kokku kõik kastmeained. Kui kapsas on pehme, lisa kaste ja riisinuudlid. Sega ja maitsesta lõplikult. Serveerides raputa peale hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?