MAAILMA KÖÖK | KREEKA. Lihavõtte lambasupp

Kristina Efert, 27. märts 2024

Kevad, lambaliha ja kanamunad – kõik see on traditsiooniliselt nii kreekapärane. Maitselt sarnaneb väga eestlaste seas armastatud oblikasupiga.

Valmistamise aeg
3 tundi puljongi keetmiseks + 20 minutit supi valmistamiseks
Kogus
6 portsjonit
Puljong:
  1. 500 g talle abaliha koos kondiga
  2. 1 keskmine sibul
  3. 2 väikest porgandit
  4. 2 sellerivart
  5. 1 küüslaugumugul
  6. soola
Supp:
  1. 100 g keedetud riisi
  2. 2 ‘Frillice’ salatit
  3. 2 muna
  4. 2 sidruni mahla
  5. suur punt maitserohelist: tilli, peterselli, talisibulat
  1. Tõsta lambaliha potti, vala peale 1,6 l külma vett. Aja aeglaselt keema, riisu vaht. Lisa köögiviljad, maitsesta soolaga ning lase madalal tulel 3 tundi tiksuda või kuni liha on pehme ja langeb luult.

  2. Kurna puljong, puhasta liha ja haki porgandid.

  3. Vala puljong tagasi potti, lisa hakitud salat, keedetud riis ja lambaliha.

  4. Klopi munad koos sidrunimahlaga lahti, lisa segades kulbitäis kuuma puljongit. Vala munasegu peene nirena supile ja kuumuta, kuni supp pakseneb.

  5. Puista peale hakitud maitserohelist ja serveeri.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?