1, 2, 3 JA VALMIS! Marineeritud ingver

Kristina Efert, 20. märts 2024

Marineeritud ingver pole pelgalt suši kaaslane, vaid sobib hästi kõikidesse aasiapärastesse suppidesse, vokiroogadesse ja salatitesse. Marinaadivedelikku kasuta edukalt salatikastmetes.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
1 portsjon
  1. 200 g ingverijuurt
  2. 1 tl soola
  3. 3 sl suhkrut
  4. 100 ml riisiäädikat
  5. 6 külmutatud kirssi või värsket peediviilu värvi andmiseks
  1. Koori ingver või kraabi teelusika otsaga puhtaks. Viiluta noaga nii õhukeselt, kui oskad ja suudad või kasuta mandoliinriivi. Tõsta väikesesse potti ja vala peale vesi nii, et ingver oleks kergelt kaetud. Lisa sool ja keeda minutike. Puista suhkur steriliseeritud purki, lisa kuumad viilud (ilma keeduveeta), vahele pista kirsid või peediviil. Vala peale äädikas nii, et see kataks ingveri. Keera kaas tugevalt kinni, loksuta läbi, et suhkur lahustuks. Jahuta ja tõsta külmkappi.

  2. Valmis kasutamiseks järgmisel päeval.

  3. 400 ml purgitäis

  4. Tarvita 30 päeva jooksul

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?