MAAILMA KÖÖK | TÜRGI. Hõrk munaroog hommikuks
Muna hommikusöögilaual on alati hea algus edukale päevale. Selles roas põimuvad omavahel lihtsad komponendid ja imelised maitsed. Lõpptulemust võib lausa luksuslikuks pidada!
- 4 muna (eelista mahemuna)
- sorts valge veini äädikat
- 250 g toasooja Kreeka jogurtit
- küüslauguküüs
- soola
- 3 sl sulatatud võid
- 1 sl Aleppo pipart (tuntud ka kui pul biber)
- väike punt maitserohelist (tilli, peterselli, münti)
- serveerimiseks värsket saia või lameleiba
Koori küüslauk, riivi peene riiviga ja sega jogurti hulka. Maitsesta vähese soolaga.
Sulata väikeses potis või. Kuumuta segades, kuni või muutub pruunikaks ja lõhnab pähkliselt. Lisa pipar ja tõsta tulelt. Hoia tšillisegu soojas.
Löö munad nelja eraldi kausikesse, seejärel nõruta neid ühekaupa sõelal, et munavalge vedelam osa eralduks. Kuumuta potis vesi, lisa äädikas. Vesi ei tohi mingil juhul mulinal keeda, vaid peab vaevu, vaevu tiksuma. Libista 1 muna korraga vette ja kuumuta 2–3 minutit. Tõsta vahukulbiga välja köögipaberile nõrguma. Korda, kuni kõik munad saavad keedetud. Maitsesta veidikese soolaga.
Jaota jogurt serveerimistaldrikute vahel, lisa sööja kohta kaks muna, nirista tšillivõiga üle. Puista peale hakitud ürte ja serveeri.