NAISTELEHE KAANELUGU | Üksikemast immigrandi Liina Raua avameelne pihtimus elust Ameerikas: „Olen nutnud oma kodu põrandal kägaras, ka laste ees.“

Anna-Maria Veidemann-Makko, 20. märts 2024

„Üksikvanemana on laste kasvatamine minu kõige olulisem roll ja vastutus. Aga mis saab siis, kui minuga peaks midagi juhtuma?“ tunneb 2021. aastal muusik Mihkel Rauast lahutanud Liina Raud hirmu tuleviku ees ja räägib esimest korda, kuidas tal paljude unistuste maal tegelikult läinud on.

Jutustame Liinaga (35) internetis päeval, mil Meta läheb paariks tunniks rivist välja ja inimesed mõtlevad paaniliselt, mis saab siis, kui Instagram ja Facebook ei käivitugi. Ma ei pane seda aega tähelegi, sest Liina jagab Ameerikas kogunenud mõtteid ja tundeid ilustamata. Vestluse lõpus tunnen, et tegu on tõelise superkangelasega, kes on paljuga pidanud üksi hakkama saama ja saab edaspidigi. Vestluse ajal oma Chicago fotostuudios oleval naisel on pikad juuksed hobusesabasse seatud ning seljas soe rullkraega hall kampsun. Liina välimus on minimalistlik nagu kogu ta eluolu. „Siinse tarbimishullusega pole ma kaasa läinud. Tõtt-öelda pole selleks ka üleliigset raha, iga kuu tulen ots otsaga napilt kokku. Lastelegi olen õpetanud raha kasutama nii, et ostetud snäkist jaguks pikemaks ajaks,“ tunnistab ta. Ka Ameerikas on elu pööraselt kallinenud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?