MAAILMA KÖÖK | Ameerika Ühendriigid. Kuldkollane maisileib
Ragne Värk, 6. märts 2024
Pehme, kohev ja erilise maitsega maisileib mõjub laual nagu tükike päikest. Ei vaja eelnevat kergitamist ega poputamist ning valmib väga lühikese ajaga.
Valmistamise aeg
12 minutit + küpsemisaeg 20–25 minutit
Kogus
1 portsjon
- 2 dl nisujahu
- 2 dl maisitangu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 muna
- 1 sl vedelat mett
- 100 g Kreeka jogurtit
- 1 dl piima
Sega kokku kuivained. Seejärel ülejäänud komponendid, lisa need kuivainetele. Tee ühtlane tainas ja tõsta võiga määritud kandilisse vormi (14 × 22 cm). Hoia ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit.
Ühtviisi hea ahjusoojalt, kuid ka jahtunult.