Suri vanim eestlane, 107aastane Larissa Šipitsõna

Anu Viita-Neuhaus, 21. veebruar 2024

Eelmisel nädalal suri 107aastasena vanim eestlane Larissa Šipitsõna. „Mina tean, kuidas elada nii vanaks. Tehke tööd ja nähke vaeva, küll siis saate taeva,“ lausus selle aasta veebruaris Larissa Naistelehele reipalt.

Taasavaldame toonase loo ja avaldame kaastunnet lähedastele!

Valkjashõbedaste juustega Larissa, habras ja väike nagu Pöial-Liisi, istub pitsivahusesse Haapsalu salli mähitult oma voodikeses. Novembrist on tema koduks Kiviõli äärelinnas asuv Vahtra hooldemaja. „Meie oleme teie ja teie olete meie,“ sõnab vanaproua tänulikult armsale hooldajale. Mõistagi on ta siin vanim asukas.

18. juunil 1917 sündis Saaremaal Pihtla vallas Püha külas pere teise lapsena meresiniste silmadega tüdrukutirts. „Mind ristiti Püha Jakobi kirikus,“ räägib ta. Saaremaa vanimate ehitiste hulka kuuluvas kõrgete lagedega pühakojas pühitseti lapsukese nimi – Klarissa Kallas. Imearmas proua pajatab, et papa ja mamma said oma viiest lapsest vaid noorimale pojale ise nime valida, sest Eduard sündis mandril. Kuna ülejäänud lapsed nägid riburada pidi ilmavalgust saarel, anti neile õigeusukirikus nimi kirikuraamatu järgi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?