MAAILMA KÖÖK. MEHHIKO | Kreemjas riisipuding kohvi- ja šokolaadikastmega
Mõnusalt põneva magustoidu kohta tavatsetakse öelda, et just selle desserdi pärast riis leiutatigi.
- 8 dl piima
- 350 ml kookospiima
- 100 g kookoshelbeid
- 0,25 tl soola
- 120 g pudruriisi
- 2 munakollast
- 1 tl vanilliessentsi
- 2 sl suhkrut
- 150 ml vahukoort
- 1 sl suhkrut
- 2 tl vanilliekstrakti
- 100 g tumedat šokolaadi (56%)
- 4 sl espressot
- marju, näiteks vaarikaid
Pane paksupõhjalisse potti piim, riis, sool, kookospiim ja -helbed. Lase keema tõusta ja hoia madalal tulel umbes tund, kuni vedelik imendub, riis on pehme ning kogu tekstuur mõnusalt kreemjas. Vajadusel lisa (kookos)piima, et puder liialt tükkis ja kõva ei jääks. Keeruta lusikaga paar korda valmimise ajal.
Klopi kausis munakollaseid koos vanilliessentsi ja suhkruga. Tõsta tulelt valmis saanud puder ja sega juurde munakollaste segu.
Kastmeks kuumuta vahukoor suhkrutega keemiseni (ära keema lase!). Tõsta tulelt ja puista sisse šokolaaditükid. Lase šokolaadil koore sisse sulada, sega ühtlaseks. Kui soovitud tulemus käes, vala juurde espresso. Sega ühtlaseks.
Laota maius pokaalidesse: esimeseks kihiks tõsta kreemjas riisipuder, seejärel kaste, siis taas puder ja kõige peale uuesti kaste. Kaunista marjadega ja serveeri.
Söö soojalt või jahtunult!