Lööme peolaua lille!

Kristi Kool, 24. mai 2017

Öeldakse, et ilu ei kõlba patta panna. Pole vajagi. Pista see pärast imetlemist hoopis toorelt ­nahka. Jutt käib söödavatest lauakaunistustest ehk ­fruktodisainist.

Tallinna ­Teeninduskooli kutseõpetaja Riina Laht pole eestikeelse terminiga «frukto­disain» tegelikult rahul, sest sellega tähistatakse nii puuviljade ehk fruktide kui ka kõigi muude viljade kunstnikerdamist. Sellegipoolest on nimi käiku läinud ja fruktodisaini kursusi-töötube toimub üle Eesti päris palju. Tallinna Teeninduskoolis saavad fruktodisaini vabaainena õppida pagar-kondiitrid. Riina on üks neist, kes viljadest kaunistusi lõikama õpetab. Tema sõnul on päris kiiresti näha, kas inimesel on sellise käsitöö peale soont või mitte, aga vanasõna harjutavast meistrist kehtib ka fruktodisainis. Eelkõige loevad kannatlikkus ja tahe. Kui juba hakkab õnnestuma, tekib soov ennast ka keerulisemate ülesannetega proovile panna.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?