MEHHIKO | Kolme piima kook: Ladina-Ameerika armastatuim magustoit
Ragne Värk, 17. september 2025
Kolme piima kook on kolmest erinevast piimast läbi immutatud pehme ja õhuline biskviit. Lõpptulemus on kerge, rikkalik ja meeldivalt mahlane.
Valmistamise aeg
45 minutit + maitsestumisaeg
Kogus
12 portsjonit
- 4 muna
- 150 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 120 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
Immutamiseks
- 100 g kondenspiima
- 100 ml rõõska koort (35%)
- 100 ml täispiima
Kate
- 200 ml rõõska koort (35%)
- 1 tl suhkrut (soovi korral)
- 1 tl vanillisuhkrut
- marju
Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks. Sega kuivained kokku ja lisa vahustades munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse vormi (Ø 24 cm). Küpseta 180 kraadi juures 25–30 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Jahuta kook täielikult ja torka seejärel kahvliga koogipinnale augud. Sega piimasegu omavahel kokku ja vala ettevaatlikult koogile. Lase koogil külmkapis maitsestuda vähemalt paar tundi.
Vahusta koor suhkrutega ja kata sellega kook. Soovi korral lisa peale marju.
Lihtne!