SUVEHOIDIS | Vürtsidega ploomimoos

Ragne Värk, 3. september 2025

Lagritsa kerge mekk ja krõmpsuvad mooniseemned tõstavad selle keedise taevalikesse kõrgustesse.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 1 kg ploome
  2. 400 g pruuni suhkrut
  3. 2 kaneelipulka
  4. 5 tähtaniisi
  5. 10 nelgitera
  6. 1 tl apelsini riivitud koort
  7. 2 sl mooniseemneid
  1. Eemalda kivid, tükelda viljaliha ja pane ploomid potti koos suhkruga. Lase keema tõusta, seejärel vähenda kuumust keskmiseni. Lisa ülejäänud ained (v.a mooniseemned). Las podiseb seni, kuni ploomid on täiesti pehmed. Aeg-ajalt sega. Kui keedis hakkab valmima, lisa mooniseemned. Sega läbi, maitsesta lõplikult ja tõsta kuumalt purkidesse.

Kaua säilib:

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?