MAAILMA KÖÖK. GRUUSIA | Kanahautis pähklikastmes
Kana-satsivi kuulub Gruusia kööki sama vääramatult nagu leib lauale. Pähklikastmes linnuliha muudab eriliseks valikuvabadus – see viib keele alla külmalt ja soojalt.
- 1 kg kondiga kanakintsuliha
- 1 sl soola
- 1 tl piprateri
- 3 loorberilehte
- 200 g Kreeka pähkleid
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 1 sl hmeli-suneli vürtsisegu
- 0,5 tl jahvatatud kurkumit
- 1 tl adžikat
- 1 sl sidrunimahla
- 250 ml kanapuljongit (kana keeduveest)
- soola, pipart, suhkrut
Pane kana suurde potti, lisa sool, pipar ja loorberilehed. Kata külma veega. Lase keema tõusta, seejärel vähenda kuumust, et vesi kergelt podisema jääks. Eemalda tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel umbes 40 minutiga liha pehmeks.
Pähklikastmeks rösti pähklid kuival kuumal pannil korralikult läbi ning jahvata köögikombainis ühtlaseks. Lisa hakitud küüslauguküüned, koriander, hmeli-suneli, kurkum, adžika, sidrunimahl ja kana keetmisel tekkinud puljong. Kaste peab jääma ühtlaselt pehme ja siidine. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Kuumuta segu pannil läbi ja tõsta kanaliha juurde. Hoia madalal tulel 5–7 minutit. Raputa peale granaatõunaseemneid ja värsket peterselli (või koriandrit). Serveeri riisi ja värske saiaga.