MAAILMA KÖÖK | EESTI: kama-kohupiimakook

Ragne Värk, 19. august 2025

Selles maiuses on koos kõik, mis eestlastele hingepõhjani armas. Parimat valikut taasiseseisvumispäeva tähistamiseks ei oska tahtagi.

Valmistamise aeg
20 minutit + tarretumisaeg vähemalt 6 tundi
Kogus
9 portsjonit
Põhi:
  1. 180 g digestiivküpsiseid
  2. 75 g sulavõid
  3. 1 sl hapukoort
Täidis:
  1. 250 g valget šokolaadi
  2. 2 dl rõõska koort (35%)
  3. 300 g kohupiimapastat
  4. 3 sl (kuhjaga) kamajahu
Kate:
  1. marju või meelepärast moosi
  1. Peenesta küpsised köögikombainis. Sega põhja jaoks vajalikud koostisained ja suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 20 cm) põhjale.

  2. Sulata šokolaaditükid veevannil ja vahusta koor tugevaks vahuks. Hõõru kohupiimapasta kausis lahti ning sega juurde sulašokolaad ja kamajahu. Viimasena keeruta lusika abil ettevaatlikult sisse vahustatud koor. Laota see kõik koogivormi ja silu ühtlaseks. Jäta külmkappi tahenema vähemalt kuueks tunniks.

  3. Küpsetamata kook

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?