MAAILMA KÖÖK. BRASIILIA. Šokolaadipallike

Ragne Värk, 2. juuli 2025

Šokolaaditrühvliks kujundatud väike maiuspala sümboliseerib hästi kuuma ja kirglikku Brasiiliat. Ja see on ju ammugi teada – lihtsuses peitub võlu.

Valmistamise aeg
40 min + tahenemisaeg üle öö
Kogus
15 portsjonit
  1. 400 g suhkruga kondenspiima
  2. 25 g võid
  3. näpuotsatäis soola
  4. 100 g pistaatsiapastat
  5. 100 g pistaatsiapähkleid
  1. Vala kondenspiim potti, lisa või. Kuumuta, kuni või sulab, aga sega pidevalt. Lisa segades juurde pistaatsiapasta ja sool. Kuumuta ja keeruta lusikat seni, kuni see silmanähtavalt pakseneb. Tõsta säilituskarpi ja lase külmkapis täielikult taheneda.

  2. Tee pähklitest peen puru. Veereta käte vahel pallikesed ja rulli neid üleni pähklipurus. Serveeri.

  3. Ideaalne tassikese kohviga!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?