MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Capri salat

Ragne Värk, 25. juuni 2025

Kui suvine tomat nõretab mahlast ja basiilik lõhnab lausa peadpööritavalt, on aeg valmistada Capri ehk teisisõnu Caprese salatit. See on võrratu ood lihtsusele: vaid mõned koostisosad, aga milline maitsete kokkumäng.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 200 g pastat (nt fusilli)
  2. 250 g kirsstomateid
  3. 250 g mozzarella-pallikesi
  4. 2 sl seedermänniseemneid
  5. 3 sl oliiviõli
  6. peotäit basiilikulehti
  7. 2 sl palsamikreemi
  8. soola, pipart
  1. Keeda pasta valmis soolaga maitsestatud vees, nõruta, lase jahtuda. Poolita kirsstomatid ja mozzarella-pallid. Rösti seedermänniseemned.

  2. Laota vaagnale pasta, timmi maitseid soola-pipraga. Lisa tomatid, mozzarella ja seedermänniseemned. Nirista peale oliiviõli. Kaunista basiilikulehtede ja palsamikreemiga. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?