MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Capri salat
Ragne Värk, 25. juuni 2025
Kui suvine tomat nõretab mahlast ja basiilik lõhnab lausa peadpööritavalt, on aeg valmistada Capri ehk teisisõnu Caprese salatit. See on võrratu ood lihtsusele: vaid mõned koostisosad, aga milline maitsete kokkumäng.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 200 g pastat (nt fusilli)
- 250 g kirsstomateid
- 250 g mozzarella-pallikesi
- 2 sl seedermänniseemneid
- 3 sl oliiviõli
- peotäit basiilikulehti
- 2 sl palsamikreemi
- soola, pipart
Keeda pasta valmis soolaga maitsestatud vees, nõruta, lase jahtuda. Poolita kirsstomatid ja mozzarella-pallid. Rösti seedermänniseemned.
Laota vaagnale pasta, timmi maitseid soola-pipraga. Lisa tomatid, mozzarella ja seedermänniseemned. Nirista peale oliiviõli. Kaunista basiilikulehtede ja palsamikreemiga. Maitsesta lõplikult ja serveeri.