SUVEHOIDIS | Maasika-rabarberimoos
Ragne Värk, 4. juuni 2025
Kergelt apelsinise mekiga ja suvemaitsetest pungil keedise valmistamiseks on parim aeg just suve esimene pool. Siis, kui peenramaal kasvav rabarber on veel mõnusalt mahlane ja esimesed maasikad ärgitavad tegutsema.
Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 500 g rabarbereid (puhastatud kogus)
- 500 g maasikaid (puhastatud kogus)
- 2 apelsinist pressitud mahla
- 2 apelsinilt riivitud koort
- 300 g suhkrut
Pane tükeldatud rabarberid ja maasikad potti. Lisa apelsinimahl ja -koor. Lase keema tõusta ja vähenda kuumust keskmiseni. Sega juurde suhkur ja hauta madalal tulel (segu peab kergelt podisema) umbes pool tunnikest ehk seni, kuni moos ühtlustub, kuid selles oleks veel ka tükke. Tõsta kuumalt eelnevalt puhastatud purkidesse ja kaaneta.
Kaua säilib: Säilita hoidist külmkapis. Nii säilib see ilusti üle talve.