Maailma köök. POOLA | Köögiviljasalat
Liisi Laanemäe, 7. mai 2025
Kõige lihtsamad ja hinnalt pealegi soodsad koostisosad teevad poolakate lemmiksalatist pidulaudade klassika.
Valmistamise aeg
1 h 15 min
Kogus
5 portsjonit
- 3 porgandit
- 1 väikest juursellerit
- 3 kartulit
- 10 cm porru valget osa
- 100 g külmutatud rohelisi herneid
- 4 marineeritud kurki
- 1 hapukat õuna
- 4 keedetud muna
- värsket peterselli
Kaste:
- 7 sl majoneesi
- 2 sl maitsestamata jogurtit või hapukoort
- 1 sl sinepit
- soola ja pipart maitse järgi
Keeda pehmeks koorimata porgandid, seller ja kartulid. Jahuta maha ja koori. Vala külmutatud herned kergelt soolaga maitsestatud vette ja hoia paar minutit tulel, seejärel jahuta. Tükelda porru, kurgid, õun, köögiviljad ja munad väikesteks kuubikuteks. Sega kõik koostisosad suures kausis.
Kastmeks sega kokku majonees, jogurt või hapukoor ja sinep. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa salatile ja sega hoolikalt läbi. Lase enne serveerimist vähemalt tund aega külmkapis maitsestuda.