MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Võbelev võrgutaja
Ragne Värk, 12. märts 2025
Itaalia ilmakuulus dessert panna cotta tõttab appi siis, kui ihkad midagi tõeliselt head. Üks lusikatäis, siis teine … ja tunned, kuidas õnnelikum pool sinus aina pead tõstab.
Valmistamise aeg
20 minutit + tarretumisaeg
Kogus
4 portsjonit
- 3 želatiinilehte
- külma vett
- 400 ml vahukoort
- 100 ml täispiima
- 50 g suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
Peale:
- vaarikatoormoosi
- mangomoosi
- marju, piparmündilehti
Paisuta želatiinilehti külmas vees 7–10 minutit. Samal ajal kuumuta potis vahukoort koos täispiimaga. Lisa suhkur ja vanilliekstrakt, sega segunemiseni.
Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta kuuma kooresegu sisse, aja kiirelt ühtlaseks. Lase jahtuda 5–10 minutit ning jaota siis nelja klaasi või pokaali. Jahuta toatemperatuuril 1–2 tundi. Seejärel tõsta külmkappi täielikuks tahenemiseks 4–6 tunniks.
Vahetult enne serveerimist lisa peale (toor)moosikiht ja kaunista marjade ning piparmündilehtedega.
Lihtne ja eriline!