1, 2, 3 JA VALMIS! Siidine šokolaadijäätis

Ragne Värk, 12. märts 2025

Kodujäätisele naljalt vastast ei leia – kreemine maius sulatab kõik südamed. Lihtne retsept sobib just neile, kel köögikapis jäätisemasin.

Valmistamise aeg
45 minutit + jahtumisaeg
Kogus
5 portsjonit
  1. 3 dl täispiima
  2. 75 g piimašokolaadi
  3. 50 g suhkrut
  4. 4 munakollast
  5. 2 sl naturaalset kakaopulbrit
  6. 1 tl maisitärklist
  7. 2 dl vahukoort
  8. 50 g tumedat šokolaadi
  1. Kuumuta piim keemiseni ja võta siis tulelt. Puista sisse tükeldatud piimašokolaad ja lase sel sulada. Sega ühtlaseks. Klopi suhkur koos munakollastega heledaks vahuks. Vispelda munasegu, samal ajal vala juurde šokolaadi-piimasegu.

  2. Pane kokku kakaopulber ja tärklis ning sega piima-munasegusse. Tõsta kogu kraam uuesti pliidile ja hoia madalal kuumusel (aeg-ajalt vispelda), kuni segu pisut pakseneb. Võta tulelt ja kalla juurde külm vahustamata koor. Lase täielikult jahtuda.

  3. Vala segu jäätisemasinasse. Vahepeal haki tume šokolaad väikesteks tükkideks. Umbes 10 minutit enne valmimist lisa šokolaaditükid ja lase neil seguneda. Valminud mass tõsta säilituskarpi ning aseta sügavkülma.

  4. Jäätisemasinast tulnud massi võid süüa ka kohe.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?