MAAILMA KÖÖK. PÄRSIA | Hurmav halvaa
Ragne Värk, 8. jaanuar 2025
Tükike kodust halvaad kannab su imelistele idamaistele rännakutele. Piisab vaid ühest ampsust ja juba istudki lendaval vaibal kesk muinasjuttu ...
Valmistamise aeg
40 minutit + tahenemisaeg
Kogus
10 portsjonit
- 5–6 sl vett
- 2 dl suhkrut
- 2 dl tahiinit
- soovi korral pähkleid, kuivatatud puuvilju või muid meelepäraseid lisandeid
Pane vesi koos suhkruga pannile. Hoia madalal kuumusel ja sega aeg-ajalt, kuni suhkur on sulanud. Tõsta tulelt ja lisa tahiini. Sega korralikult. Täiusta maitseid meelepäraste lisanditega. Aseta toidukilega vooderdatud säilituskarpi või väiksemasse vormi. Tõsta kileääred halvaale peale ja lase jahedas taheneda vähemalt paar tundi.
Riukalikult põnev!