MAAILMA KÖÖK. SAAREMAA | Lihtne ja toitev pannileib
Külli Lindau, 6. november 2024
Nutikas kokk kasutab ära kõik toidujäägid. Üks võimalus selleks on küpsetada jahedatesse õhtutesse soojust lisavat pannileiba, millest saab kõhu täis kogu pere. Mis kõige parem – sellega saab hakkama igaüks!
Mis see on?
Valmistamise aeg
25 min + küpsemisaeg
Kogus
8 portsjonit
- 2 kg toorest kartulit (kooritud)
- 1 suur sibul
- 500 g suitsupõseliha
- 4 dl jahu
- 2 muna
- 1 tl soola
Riivi kartul peene riiviga või aja läbi hakklihamasina. Tükelda sibul ja suitsupõseliha.
Sega kõik retsepti koostisained omavahel kausis kokku nii, et tainas jääks pigem paksem. Vajadusel lisa veidi jahu.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja see ühtlaselt laiali.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 1–1,5 tundi või nii kaua, kuni pannileib on pealt krõbedalt pruun ning üleni küpsenud.