SUVEHOIDIS | Lihtne kurgihoidis
Ragne Värk, 26. juuni 2024
Kodutehtud kurkides on vähimagi kahtluseta peidus see nii pikalt igatsetud suvemekk. Pealegi on värske till ja kurk koos ülejäänud maitseainetega ebamaiselt hea.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
1 portsjon
- 700 g värskeid kurke
- peotäis tillivarsi
- 10 pipratera
- 4 küüslauguküünt
Marinaad:
- 0,6 l vett
- 1 tl soola (kerge kuhjaga)
- 1 sl suhkrut
- 1 sl äädikat (30%)
Lõika kurgid pikuti õhukesteks viiludeks ja lao purki vaheldumisi tillivarte, pipraterade ja poolitatud küüslauguküüntega. Aja potis vesi keema koos soola ja suhkruga. Lase maitseainetel täielikult sulanduda, sega juurde äädikas. Vala kuum marinaad kurkidele. Sulge kaanega, lase toatemperatuuril jahtuda ja tõsta külmkappi.
Kaua säilib: Tarbi ära paari päeva jooksul. Kui soovid vähem hapnenud kurke, alusta söömist järgmisel päeval.