MAAILMA KÖÖK. HISPAANIA | Tomat on troonil

Ragne Värk, 26. juuni 2024

Külmsupid ruttavad appi leitsakust kurnatud päevadel, kui rasvasema toidu järele ei isuta. Hea ja ehe supp pakub kosutavat värskendust igale sööjale.

Valmistamise aeg
30 min + maitsestumisaeg
Kogus
4 portsjonit
  1. 6 tomatit
  2. 150 g koorimata kurki
  3. 1 paprika
  4. 1 punane sibul
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 60 ml oliiviõli
  7. 2 sl sidrunist pressitud mahla
  8. soola, pipart, suhkrut
  1. Lase potitäis vett keema. Tee tomatite alumisele osale noaga ristlõige ja pane need keevasse vette umbes kaheks minutiks. Tõsta taldrikule ja koori. Kuum vesi aitab nahal lihtsamini eemalduda. Eemalda kindlasti varreosa.

  2. Tõsta poolitatud tomatid kannmikserisse. Pane juurde tükeldatud kurk, paprika, sibul ja küüslauguküüned. Lisa oliiviõli, sidrunimahl ja tunde järgi soola, pipart, suhkrut. Püreesta ühtlaseks, maitsesta lõplikult. Hoia külmkapis vähemalt tund.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?