MAAILMA KÖÖK. HISPAANIA | Tomat on troonil
Ragne Värk, 26. juuni 2024
Külmsupid ruttavad appi leitsakust kurnatud päevadel, kui rasvasema toidu järele ei isuta. Hea ja ehe supp pakub kosutavat värskendust igale sööjale.
Valmistamise aeg
30 min + maitsestumisaeg
Kogus
4 portsjonit
- 6 tomatit
- 150 g koorimata kurki
- 1 paprika
- 1 punane sibul
- 2 küüslauguküünt
- 60 ml oliiviõli
- 2 sl sidrunist pressitud mahla
- soola, pipart, suhkrut
Lase potitäis vett keema. Tee tomatite alumisele osale noaga ristlõige ja pane need keevasse vette umbes kaheks minutiks. Tõsta taldrikule ja koori. Kuum vesi aitab nahal lihtsamini eemalduda. Eemalda kindlasti varreosa.
Tõsta poolitatud tomatid kannmikserisse. Pane juurde tükeldatud kurk, paprika, sibul ja küüslauguküüned. Lisa oliiviõli, sidrunimahl ja tunde järgi soola, pipart, suhkrut. Püreesta ühtlaseks, maitsesta lõplikult. Hoia külmkapis vähemalt tund.