MAAILMA KÖÖK | KREEKA. Külluslikud lihapallid
Need kuldpruunid hõrgutised üllatavad alati värske ja rikkaliku maitsega. Paku perele lõuna- või õhtusöögiks, külalistele suupistevaagnalt või haara niisama näpu vahele.
- 300 g kanahakkliha
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl kuivatatud punet
- 0,25 tl Cayenne’i pipart
- 0,5 sidruni riivitud koort
- 1 sl õli
- 2 sl värsket tilli
- 2 sl värsket münti
- 2 küüslauguküünt
- soola, pipart
- 100 g värsket kurki
- 1 küüslauguküüs
- väike kimp värsket tilli
- 150 g Kreeka jogurtit
- 0,5 sidrunist riivitud koort
- soola, pipart, suhkrut
- maitsestamiseks sidrunist pressitud mahla
Pane hakkliha kaussi. Haki peeneks till, münt ja kooritud küüslauguküüned ning lisa hakklihale koos vürtsköömnete, pune, Cayenne’i pipra, sidrunikoore ja õliga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega korralikult ja vormi käte vahel pisikesed pallikesed.
Aja pannil pisut õli kuumaks ja pruunista lihapallid kuldseks. Seejärel lase neil valmida kaane all keskmisel kuumusel. Linnuliha ei vaja küpsemiseks pikka aega.
Kastmeks haki koorimata kurk hästi peeneks. Samamoodi küüslauguküüs ja till. Sega kõik omavahel kokku. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja veidikese sidrunimahlaga.
Maitserohke