NAISTELEHE PEATOIMETAJALT | Silja Paavle: „Mõnikord tasub õppida teistega juhtunust. Seega mõtle, kuidas oma vara kaitsta.“

Silja Paavle, 2. mai 2024

Elus tuleb ette igasuguseid asju. Aga sellist pilti, mis avanes möödunud pühapäeval meie suvekoduks olevas vanas talumajas, poleks osanud ka kõige halvemas unenäos ette näha. Täpselt viimase kuu aja jooksul olid seal käinud vargad.

Nad olid köögis muu hulgas ära lõhkunud mu lemmik-teekannu ja ühe kruusidest, majapidamisest aga ära viinud peaaegu kõik, mis sai kaasa võtta. Oksasaest ja murutrimmerist murutraktorini, hüdrofoorist, kõplast ja labidast rääkimata. Ja veel palju-palju muudki. On vist üleliigne lisada, et avanenud vaatepilt oli paras šokk ning see kestab. Keegi on käinud sinu valdustes, sinu pelgupaigas ning viinud kaasa pool elu. Isegi kevadõites õilmitsevat lillepeenart ei saanud sel seni ilusana tundunud päeval närvide rahustuseks umbrohust puhastada, sest aiahark oli kaasa viidud. Olime investeerinud korralikesse ja mugavatesse Fiskarsi aiatööriistadesse – ka vargad oskasid neid hinnata. Kõik selleks kevadeks tehtud plaanid on lennanud vastu taevast ja ausalt öeldes on täna veel motivatsioon üldse midagi teha täiesti maas. Inimene muidugi suudab end koguda ja ehk mõne aasta pärast saame selle üle naljagi visata. Ent täna ei mahu toimuv lihtsalt pähe.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?