MAAILMA KÖÖK. IRAAK. Mujadara – turgutav taldrikutäis

Ragne Värk, 7. veebruar 2024

Toitvat ja mõnusalt omapärase tekstuuriga riisi-läätsehautist serveeritakse enamasti põhiroana. Iseäranis meeldib see neile, kes liha väga ei armasta.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 300 g pruune või rohelisi läätsesid
  2. 150 g valget riisi
  3. 6 dl köögiviljapuljongit
  4. 0,75 tl soola
  5. 0,25 tl musta pipart
  6. 2 loorberilehte
  7. 2 sibulat
  8. 2 tl vürtsköömneid
  1. Loputa läätsed ja riis voolava vee all ning leota eraldi kaussides 20 minutit. Nõruta läätsed ja pane potti koos puljongi, soola, pipra ja loorberilehtedega. Aja keema ja hoia tulel 7–10 minutit. Lisa läätsedele nõrutatud riis. Vala juurde 4 dl vett. Hoia keskmisel või pigem madalamal kuumusel 18–20 minutit, kuni vedelik imendub ning riis on koos läätsedega pehme. Eemalda loorberilehed.

  2. Läätsede keemise ajal haki või viiluta sibulad peeneks. Prae sibul õlis klaasjaks. Tükike võid muudab praesibula veel rikkalikumaks. Sega vürtsköömned sibulasegusse. Kuumuta veel mõned minutid.

  3. Tõsta kokku sibula- ja läätsesegu (soovi korral jäta pisut kaunistamiseks).

  4. Maitseb kõige paremini kohe pliidilt võttes.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?