MAAILMA KÖÖK. JAAPAN. Raamen – kausike soojendavat headust
Ragne Värk, 31. jaanuar 2024
Jaapani köögi üks armastatumaid toite sobib meie talvisesse kliimasse nagu valatult. Põnevuse kõrval pakub lihtne soojendav supike uudseid maitseelamusi.
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
3 portsjonit
- 1,3 l puljongit
- 3 sl sojakastet
- 1 sl riisiäädikat
- 2 tükeldatud küüslauguküünt
- 12 sl riivitud ingverit
- 0,5 tükeldatud tšillit
- 150 g raamen-nuudleid
- 3 suurt peotäit spinatilehti
- 1 porgand
- 2 muna
- 4 tk kanakintsuliha
- 4 sl teriyaki’t
- soola, pipart
Serveerimiseks:
- wakame-vetikat
- peotäis koriandrit
- seesamiseemneid
Vala puljong potti, tõsta sisse viis järgmist komponenti ja hoia keskmisel tulel 15 minutit. Vajadusel maitsesta. Lisa nuudlid, spinatilehed ja kuumuta nuudlite pehmenemiseni.
Koori porgand ja lõika ribadeks. Keeda munad nii, et kollane jääks pehmeks. Maitsesta kana teriyaki, soola ja pipraga ning prae mõlemalt poolt küpseks. Viiluta liha.
Tõsta puljong kaussidesse, lisa nuudlid ja spinatilehed. Pane juurde kana ja porgandiribad. Lisa wakame-vetikas ja munapoolikud. Kaunista koriandri ja seesamiseemnetega.
Söö kohe!