1-2-3 ja valmis! Tervislik nuudlikauss
Ragne Värk, 3. jaanuar 2024
Nauditavalt lihtne, kuid toitev lõunasöök ei koorma üleliia organismi ja hoiab ära ebameeldiva raskustunde kõhus.
Valmistamise aeg
30–40 min
Kogus
2 portsjonit
- 50 g riisinuudleid
- 150 g küpsetatud kanaliha
- 2 peotäit spinati- või salatilehti
- 1 avokaado
- 6 kirsstomatit
- 1 tl linaseemneid
- musta pipart
Kaste:
- 2 sl teriyaki-kastet
- 4 sl mahedat sojakastet
- 2 tl mett
Leota riisinuudleid 30 minutit külmas vees ja tõsta siis kolmeks minutiks äsja keedetud kuuma vette. Nõruta – siis ei kleepu need kokku. Valmista kaste ja sega pool kogusest riisinuudlitega. Rebi või tükelda kanaliha, sega ülejäänud kastmega.
Jaota spinati- või salatilehed ja poolitatud avokaado viljaliha kahele taldrikule. Lisa poolitatud kirsstomatid, riisinuudlid, kõige peale tõsta kana. Raputa üle linaseemnete ja musta pipraga.