Maailma köök: norrapärane soodne ja kosutav liha-köögiviljasupp

Ragne Värk, 3. jaanuar 2024

Tummine liha-köögiviljasupp lisab külma talvepäeva mõnusa annuse kosutavat soojust. Lisaboonuseks on rahakotisõbralik hind.

Valmistamise aeg
45 minutit + 2 h puljongi keetmiseks
Kogus
8 portsjonit
  1. 75 g odratangu
  2. 75 g herneid
  3. 1 kg sealiha
  4. 1,5 l vett
  5. 1 sl soola
  6. 5 pipratera
  7. 2 loorberilehte
  8. 1 porru valge osa
  9. 350 g suitsupeekonit
  10. 250 g porgandit
  11. 300 g kaalikat
  12. 1 kg kartulit
  13. 200 g kapsast
  1. Pane odratangud ja herned kolmeks tunniks likku (veel parem juba eelmisel päeval). Tõsta liha potti, lisa vesi (see peab liha katma), sool, pipraterad, loorberilehed ja poolitatud porru. Lase keema tõusta ja hoia madalal tulel kaks tundi. Vesi peab vaid kergelt podisema. Vahepeal eemalda üleliigne vaht. Kurna valmis puljong ja pane koos nõrutatud tangude-hernestega teise potti. Keeda pehmeks.

  2. Samal ajal prae läbi tükeldatud peekon. Pane peekonile esmalt juurde hakitud porgand ja kaalikas, seejärel kartul. Kuumuta läbi. Kui herned on pehmed, lisa praetud segu puljongisse. Paari minuti pärast lisa kapsas, keeda kõik pehmeks

  3. Tükelda keedetud liha ja lisa supile. Vajadusel vala juurde vett.

  4. Lisa suppi oma lemmikköögivilju.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?