MAAILMA KÖÖK. TAANI. Jõuluvürtsidega hautatud punane kapsas
Ragne Värk, 6. detsember 2023
Külmal ajal tõusevad soojendavad kapsaroad erilise au sisse. Kui oled traditsioonilisest hapukapsast veidi tüdinud, valmista lihaprae kõrvale hoopis Taani köögi meelisrooga.
Tekitab jõulutunnet!
- 700 g punast kapsast
- 1 suurem õun
- 50 g võid
- 2 sl pruuni suhkrut
- 1 dl vett
- 3 sl valgeveiniäädikat
- 1 kaneelipulk
- 1 tähtaniis
- 4 vürtsitera
- soola, pipart
Ribasta kapsas hästi peeneks ja tõsta sobivasse haudepotti. Koori ja riivi õun jämeda riivipoolega, lisa potti. Pane juurde ülejäänud ained ja lase keema tõusta.
Hauta madalal kuumusel umbes kaks tundi. Jälgi vahepeal, kas on vaja lisada vett. Kui kapsas hakkab valmima, vaata, et kogu vedelik oleks ilusti aurustunud. Kui seda on liialt palju alles, lase kiirelt keema tõusta ja üleliigsel vedelikul aurustuda. Roog on valmis, kui kapsas on mõnusalt pehme. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa äädikat, soola, pipart või jõuluvürtse!