MAAILMA KÖÖK | EESTI. Mulgi puder
Mulgi puder ei ole suuremale osale eestlastest võõras, kuid kui paljud on proovinud seda ise teha? Selle eestlaste rahvustoidu valmistamine on tegelikult ääretult lihtne ning tulemus maitseb vägagi eriliselt.
- 1,5 dl tangu
- 1 kg kartuleid
- 1 tl soola
- 150 g (suitsu)peekoni
- 1 sibul
- vett
- värsket tilli
Loputa tangud voolava vee all korralikult puhtaks ning leota neid vees vähemalt paar tundi, kuid kõige parem, kui nad seisavad vees üle öö. Seejärel nõruta tangud. Koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks ja tõsta potti. Lisa tangud ja vala peale niipalju vett, et see kataks kergelt komponente. Lisa sool ja lase roal keema tõusta, seejärel keeda madalal kuumusel umbes 20–30 minutit, kuni nii tangud kui ka kartul on pehmed. Oluline on meeles pidada, et keemise ajal putru segada ei tohi. Seejärel tambi komponendid pudruks ja maitsesta lõp
Keemise ajal tükelda liha ning prae pannil seni, kuni rasv hakkab eralduma. Tükelda sibul väikesteks tükkideks ja lisa pannile. Prae koos peekoniga seni, kuni sibul on klaasjas. Tõsta valminud segu kartuli-tangupudrule või sega see pudru sisse. Lisa peale hakitud tilli ja serv
Ka lapsed saavad valmistamisega hakka