1, 2, 3 JA VALMIS! | Lillkapsa-kinoakauss

Ragne Värk, 18. oktoober 2023

See toitev ja maitsev roog teeb kehale pai, kuna ei koorma organismi ülemäära.

Ideaalne kiireks õhturoaks!

Valmistamise aeg
30 min
Kogus
2 portsjonit
  1. 2 dl kinoad
  2. soola
  3. 1 avokaado
  4. 1 sl hakitud värskeid ürte
  5. 1 sl hakitud pähkleid
  6. 500 g lillkapsast
  7. 0,5 purki või 200 g konservkikerherneid
  8. 1 tl vürtsköömneid
  9. 1 tl paprikapulbrit
  10. 3 sl oliiviõli
  11. soola, pipart
  1. Keeda kinoa soolaga maitsestatud vees valmis, keetmisele kulub u 12–15 minutit. Nõruta.

  2. Lõika lillkapsas õisikuteks, tõsta ahjuplaadile. Lisa nõrutatud kikerherned, vürtsköömned ja paprikapulber. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista kogu segu üle oliiviõliga. Sega kõik kokku ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20–25 minutit.

  3. Seejärel sega röstitud segu kinoaga ja jaota segu kaussidesse.

Kaste:
  1. 2 sl tahiinit
  2. 3 sl sidrunist pressitud mahla
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 2 sl vett
  5. 1 tl mett
  6. soola, pipart
  1. Sega kõik kastme komponendid kokku ja nirista toidule.

  2. Lisa viilutatud avokaado, raputa peale värskeid ürte ja pähkleid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?