MAAILMA KÖÖK | MALAISIA: tervislik laksa

Ragne Värk, 11. oktoober 2023

Soojendav supp mõjub alati kui kosutav kaisutus. Kergelt vürtsikas ja hooajale sobilikult rikkalike maitsetega laksa annab täiskõhutunde pikaks ajaks.

Gluteenivaba!

Valmistamise aeg
30 min
Kogus
3 portsjonit
  1. 1 sibul
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 2 tl tšillit
  4. 0,5 paprikat
  5. 1 sidrunhein
  6. 2 sl hakitud ingverit
  7. 400 g kanakintsuliha
  8. 2 sl kalakastet
  9. 6 dl puljongit
  10. 250 ml kookospiima
  11. 50 g spinatilehti
  12. 1 sl pruuni suhkrut
  13. 100 g riisinuudleid
  14. soola, pipart
Serveerimiseks:
  1. laimisektoreid
  2. värsket koriandrit
  1. Haki sibul, küüslauguküüned, tšilli ja paprika. Koori ja tükelda sidrunheina alumine valge osa. Aja potis pisut õli kuumaks ja lisa sibul. Kuumuta läbi. Tõsta juurde küüslauguküüned, tšilli, paprika, sidrunhein ja ingver. Hoia keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas.

  2. Tükelda kanaliha väiksemaks ja tõsta potti. Maitsesta soola-pipraga. Pruunista mõni minut ja sega juurde kalakaste. Vala puljong, sega läbi ja lisa kookospiim. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa segades spinatilehed. Maitsesta suhkru ja vajadusel soola-pipraga. Umbes neli minutit enne valmimise lõppu puista sisse riisinuudlid. Lase neil pehmeneda. Ongi valmis.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?