1,2,3 JA VALMIS! Lehttainatorud toorjuustukreemiga

Ragne Värk, 11. oktoober 2023

Põnevad, lihtsad ja erilised toorjuustukreemiga täidetud küpsetised. Tänu vahukoorele on kreem meeldivalt õhuline, šokolaad lisab magusust ja paksust. Maiusta argipäeval või meisterda mõneks eriliseks tähtpäevaks.

Valmistamise aeg
30 min
Kogus
6 portsjonit
  1. 300 g pärmi-lehttainast
  2. 1 muna (määrimiseks)
Kreem:
  1. 50 g valget šokolaadi
  2. 150 g toasooja toorjuustu
  3. 1 dl vahukoort
  1. Lõika tainast peenemad ribad ning keera need ümber torude nii, et iga keeruga jääks serv kergelt eelmise peale. Võid ei ole vaja torudele määrida, kuna tainas on niigi rasvane. Pintselda torud pealt lahtiklopitud munaga kokku. Küpseta pöördõhurežiimil 190 kraadi juures 10–12 minutit. Lase veidi jahtuda, seejärel eemalda metallist torud ning lase täielikult jahtuda.

  2. Kreemi valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil. Sega toorjuust kausis lahti ja sega juurde sulašokolaad. Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Tõsta kreem pritskotti (või kilekotti) ning pritsi kreem mõlemast otsast lehttainatorud

  3. Nende küpsetiste valmistamiseks on sul vaja spetsiaalseid kreemitorude vorme. Leiad neid köögitarvete poest.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?