ÄRA KARDA MADU! Terikeste külas asuvas Kamelia turismitalus teeb kolmeaastane püüton Leo hirmude seljatamise nimel väga tublit tööd.

Jaanika Elias, 16. august 2023

Paljudel on kujutlus maost kui libedast, limasest ja vastikust elukast. Kamelia turismitalu perenaine Anneli Kööba-Orlov teab aga hästi, et sisemistele hirmudele tuleb vastu astuda just maoteraapiaga.

Koos Anneliga (62) toimetab Tartumaa talus veel peretütar Marion Kööba (33). Kohale jõudes tutvustatakse meile esimesena mõistagi kolmeaastast püütonit Leod, sest temaga maoteraapiat läbi viiaksegi. Tervituseks tuuakse kohale ka iguaan Ogi ja reptiilid hakkavad aialauakesel kohe ringi uudistama. Eriti paistab neile päike meeldivat, sest mõlemad hoiavad end rohkem päevatähe palgesse. Kohe alguses pakub perenaine välja võimaluse mulle püüton kaela ümber panna. Tõele au andes kangestun täielikult, kui roomaja mööda mu nahka siugleb. Sellise emotsiooni vallandabki Anneli sõnul hirm, sest oleme harjunud madusid kartma. „Kõige hirmsam on nende puhul teadmatus,“ toob ta välja.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?