LUGEJA KÜSIB: vanasti valmisid ahjus kõik toidud alt-ülalt-küpsetamisrežiimil. Nüüd aga on retseptides soovitus kasutada pöördõhurežiimi. Miks?

Ragne Värk, 6. aprill 2022

Pöördõhk võib paljudes küsimusi tekitada, kuid tegelikult on asi lihtne.

Kui tavaline küpsetusrežiim kuumutab lihtsalt ülevalt ja alt, siis pöördõhk paneb kuuma õhu ahjus ringlema ning jaotab selle ühtlasemalt laiali. Pöördõhk on äkilisem, seda kasutades pane ahjutemperatuur võrreldes tavarežiimiga 20 kraadi madalamaks (kui tavarežiimil küpsetad 180 kraadi juures, siis pöördõhku kasutades vali 160 kraadi). Pöördõhku on muu hulgas hea kasutada siis, kui ahjus on mitu plaaditäit toitu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?