VÄGA OLULISED NIPID | Teeme selgeks toiduainete sulatamise saladused
Kerti Tamm, 2. märts 2022
Leidsid enne kevadet veel viimaste marjade jääke? Sügavkülmik on suurepärane koht, kus säilitada kõike, olgu selleks siis suvelõhnalised maasikad või jahimehest naabrimehe toodud pool metssiga. Kuidas aga head kraami sulatada, et toidukraam maitseomadustelt ei kaotaks?
Külmas keskkonnas ei arene enamik mikroorganisme ja toit säilib pikka aega. Küll aga kipuvad marjad üles sulatamisel vastikult vesiseks jääma ning muidu hõrk kalafilee tuimaks muutuma. Kui nii on läinud, oled ilmselt midagi valesti teinud.
Toitu saab sulatada ka nõnda, et selle tekstuur, kasulikud omadused ja maitse säilivad algsele ligilähedased. Väga tähtis on ka turvalisus ehk toiduaine sulamisel uuesti tegevust alustavate kurjade bakterite elu kiire lõpetamine.