HEA TEADA: kolm põhjust, miks süüa kõrvitsaseemneid

Ragne Värk, 27. oktoober 2021

Kergelt röstitud kõrvitsaseemneid saab kasutada riisi- ja pastaroogade, müslide, salatite ja putrude valmistamisel. Krõmpsuta neid kindlasti, sest …

  • kõrvitsaseemned sisaldavad valke ja palju mineraalaineid, näiteks tsinki, rauda, mangaani, fosforit ja vaske. Üks peotäis ehk 30 grammi röstitud kõrvitsaseemneid võib anda koguni 8,5 grammi valku.

  • peotäies seemnetes on ainult 4 grammi süsivesikuid, millest poole moodustavad kiudained. Need soodustavad seedimist ja säilitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde.

  • kõrvitsaseemned on suurepärased oomega-3-rasvhapete allikad. Need rasvhapped aitavad hoida närvisüsteemi ja aju töökorras ning kuluvad ära pingelist mõttetööd nõudval ajal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?