LUGEJA ON HÄDAS: õu kubiseb käbidest! Mida nendega teha?
Veab sul! Käbid on ju tõeliselt väärt kraam asendamaks poes müüdavat grillsütt.
Käbi koosneb teljest ja sellele kinnituvatest kattesoomustest, mis moodustavad tiheda, omamoodi kärjelaadse struktuuri. See ei lase tulel neid korraga haarata ja põlema süüdata. Selle asemel need hoopis hõõguvad, täpselt samamoodi kui söed. Siinkohal tasub teada, et männikäbide kärg on õhulisem, mistõttu lähevad need kiiremini hõõguma, kuid põlevad ka kiiremini läbi. Kuusekäbid seevastu on tihedama struktuuriga ja nende hõõguma saamiseks kulub rohkem küttematerjali, aga kui need juba hõõguvad, siis kauem. Niisiis, kui nädalavahetusel on plaanis paar vorstikest ära grillida, sobivad selleks männikäbid, kuid paksema lihakäntsaka valmistamiseks tasub kasutusele võtta kuusekäbid. Miks mitte neid juba tulevaks grillihooajaks valmis varuda?