Ants Uustalu õpetab nautima: «Ega siit eluga nagunii pääse!»

Greta Kaupmees, 10. jaanuar 2018

Edukas tippkokk ja Ööbiku talu peremees Ants Uustalu tõestab, et ka kiirustavas maailmas on võimalik aeglast elustiili nautida. Naisteleht uuris, kuidas tele­saadetestki tuttav «mees metsast» sööb ja mõtleb.

Ants (39) elab looduse keskel ja loodust ülistades, aga kui vaja, saab nunnust loomast hõrk praad tema enda käte abil. «Loom ei tule Prisma letist. Mul olid kolm aastat hübriidsead, kõik nülgisin ise. See ongi reaalne elu,» lajatab mees. Veganid viskavad nüüd ajakirja ahju … «Samamoodi on hing sellel lillkapsal ja hapu­oblikal, mis ära süüakse. Vahet ei ole, kumma nahka paned, loodusel on kahju igapidi. Kui tahad elada, pead sööma, ainult sojaubadest toituda ei saa. Mis siin maailmas on õige ja eetiline? Ei söö loomaliha, sest loomast on kahju, aga siis paned selga jope, mis on tehtud naftast ja see saadakse ei tea mis teel. Kumb on maailmale parem? Ilma riieteta ei saa ka käia. Kõige parem oleks siis üldse mitte elada?! Ma leian, et toit on tähtis ja tuleb vaadata, mida suhu paned, kuid päris äärmusesse ei saa ka minna. Iseasi, kui on toidutalumatus,» teeb kokk oma seisukohad reljeefselt selgeks ja lisab, et austab iga inimese valikut kanda või süüa seda, mida ise soovib, aga kokana ei saa tema endale selliseid piire seada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?