Pirni tasub süüa iga päev

Mari Kukk, 18. oktoober 2017

Kuigi sügiseti koondatakse tähelepanu peamiselt õuntele, on ka nende varju jääv pirn üks väärt vili ja põhjuseid seda toidulauale tuua jagub.

Antiik-­Kreeka luuletaja ­Homeros nimetas pirni jumala kingituseks. Küllap teati juba siis, et pirn on kasulik oma kiudaine- ja antioksüdandisisalduse tõttu. Pirnisorte arvatakse olevat ligikaudu kolm tuhat. Eestis kasvatatakse neist umbes kümmet, sest pirnipuu on üpris külmakartlik. Selle viljad erinevad nii kuju, kaalu, valmimis- ja säilimisaja kui ka koore värvuse ja muu poolest, ent maitse on neil üldjoones sarnane, nii nagu ka tervisele kasulikud omadused. Miks pirni süüa?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?