Olen KAMA
See oli algusest peale üks suur afäär. Mul pole kunagi mõttessegi tulnud, et juba enne oma restorani avamist hakkan saarel kokkamises võistlema. Ent igal aastal Orjaku sadamas peetav Tuulekala festival lähenes ja Hiiumaa parima kalakoka võistlused sellega koos. Kuna Roog lihtsalt pidi festivalil oma letiga kohal olema – oma küla pidu ikkagi –, lasin korraldajatel end ka võistlusele ära rääkida. Siis ma veel ei teadnud, et olen sel ajal sootuks paastu peal. Uhhh ...
Võistlustel oli kolm vooru. Esimene oli kodutöö: marineerida tuulehaugi. Kui nüüd lõpuni aus olla, polnud ma toorest tuulekala isegi kunagi käes hoidnud! Uurisin siis Koržetsi suurt kalaraamatut, jutlesin sadamas kalameeste ja kohalike perenaistega ning sain aru, et Hiiumaal hellitavalt uduangerjaks kutsutud roog sarnanebki kõige enam marineeritud angerjaga, ainult et on palju õrnem ja mahedam.