Sitsiiliasse elujõu järele

Retseptid: Rosalia Alba Maria Catanese, Heret Pauskari ja Lia Virkuse «Sitsiilia köök. Päikeseline Itaalia», 8. veebruar 2017

Sitsiilia toit on kogu Itaalias kirevaima valikuga. See saar asub strateegiliselt väga soodsas piirkonnas – sealset elu ja toitu on mõjutanud nii araablased, aafriklased, põhjaeurooplased kui ka naaberriikide elanikud. Kohalikud on väga uhked oma kokakunsti üle ja naljalt võõrast kööki ei lase. Seekord pakume noppeid põlise sitsiillanna loomingust.

See roog on eriti hea, kui kasutad pikemaid pasta-sorte. Kuigi anšooviseid läheb vaja imevähe, on nende maitset selgelt tunda! Sitsiilias süüakse seda rooga enamjaolt külmalt. 500 g makarone (nt tagliatelle’t) 1 suur brokoli 1 keskmine sibul 2 anšoovist õlis (soovi korral rohkem) oliiviõli 1 dl seedermänniseemneid ja rosinaid näpuotsaga kurkumit pealepuistamiseks riivsaia Tükelda brokoli õisikuteks, keeda ja nõruta. Keeda samas vees ka makaronid. Haki sibul ja hauta väheses vees pehmeks, lisa õli ja anšoovised ning pressi kalakesed puulusikaga katki. Lisa keedetud brokoli, seedermänniseemned, rosinad ja kurkum. Sega kõik suurel pannil kokku, kuumuta läbi ja serveeri kohe. Seda rooga sobib pakkuda ka külmalt, nagu seda Sitsiilias sageli süüaksegi. Serveerides puista peale röstitud riivsaia.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?