Meelita pere juurikalauda
Neid, kes söövad meelsasti juurikaid, pole sugugi palju. Mõni võõristab juba kaalikatki. Võta ette käik keldrisse, turule või poodi ning alusta suurt maalritööd köögikunsti värvidemaal. Ehk meelitavad kaunilt serveeritud viljad söögilauda ka pere suurimad juurikapõlgurid.
4-le Tänu pisut magusale, ent mahedale maitsele saab seda suppi serveerida mis tahes tekstuuri ja maitsega lisanditega, andes nii roale iga kord uue meki. Retseptis on supp serveeritud praetud suitsupeekoniga. Sama hästi võid supile lisada aga hoopis suitsukala, grillitud või suitsutatud kanaliha, praetud seeni või muud maitsvat. 750 g pastinaaki 1 väiksem sibul 1 küüslauguküüs 2 sl õli 1 l puljongit soovi korral 1 dl kohvikoort soola ja pipart 200 g toorsuitsupeekonit Koori ja tükelda pastinaak. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis õli ja prae köögivili kergelt läbi. Lisa keev puljong ja keeda, kuni pastinaak on hästi pehme. Püreeri ja lisa soovi korral koor. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Kuumuta pann, rösti sellel peeneks hakitud peekon ja lisa serveerimisel supiportsjonile. NIPP! Võid sama retsepti korrata ka naeri, kõrvitsa või porgandiga.